ABC leasinga
Dokumentacija
Postopek
Finančni leasing nepremičnin
Finančni leasing premičnin
Operativni leasing nepremičnin
Operativni leasing premičnin
Oblike leasinga
Prednosti leasinga
Aktualni projekti
Reference
Povpraševanje
O podjetju
Novice
Kontakt
Kariera
Kontakt

 

Raiffeisen LEASING d.o.o.
Letališka cesta 29A
1000 Ljubljana


Telefon:
08/281-62-00
Faks:
08/281-62-01

Postopek in pogoji operativnega leasinga

nazaj

Predmet leasinga, ki je lahko nepremičnina ali premičnina, leasingojemalec izbere sam. Predmet leasinga pa je lahko že v lasti leasingodajalca in ga leasingodajalec možnemu leasingojemalcu oziroma najemniku ponudi v najem.

Izpolnjen zahtevek za financiranje in vprašalnik, ki je potreben za pričetek obdelave posla in h kateremu je treba priložiti čimveč podatkov o predmetu leasinga (npr. zemljiško knjižni izpisek, kopije kupoprodajnih pogodb, fotografije itd.) in vso potrebno dokumentacijo, lahko leasingojemalci pošljejo na naš naslov po pošti, elektronski pošti ali faksu.Ti so lahko:

Zahtevki za financiranje in vprašalniki:

vprašalnik in zahtevek za financiranje nepremičnin - Gospodarske družbe in Samostojni podjetniki
vprašalnik in zahtevek za financiranje premičnin - Gospodarske družbe in Samostojni podjetniki

Leasingojemalec in leasingodajalec se dogovorita o finančnih pogojih leasinga. Določi se višina morebitne varščine in doba trajanja leasinga oziroma najema.

Leasingojemalec prejme informativno ponudbo po zgoraj navedenih pogojih oziroma po dogovoru. Leasingodajalec oceni boniteto stranke in preveri tržnost kupoprodajne
cene predmeta leasinga.

Pred plačilom kupnine oziroma ob prenosu lastništva mora biti sklenjeno premoženjsko zavarovanje predmeta leasinga. Od dogovora v pogodbi o leasingu oziroma najemni pogodbi je odvisno, ali je strošek zavarovanja vključen v mesečno najemnino ali pa ga leasingojemalec poravna neposredno.

Leasingojemalec vsak mesec do izteka pogodbe prejme od leasingodajalca račun za mesečno najemnino. Leasingodajalec pri vsakem obroku zaračuna DDV.

Iskalnik
Vpišite iskalne pojme:
A A AVelikost pisave Domov   Iskalnik   Kolofon   Pravila uporabe   Preglednik strani 3.10.2023 15:06:30 © Raiffeisen leasing d.o.o.